Muziekkriebels

Jonge kinderen en muziek vormen een heel natuurlijke combinatie. Als peuters muziek horen, beginnen ze spontaan te klappen of te dansen. De gevoelige periode voor muziek begint zelfs al voor de geboorte. Omdat muziek een heel natuurlijke behoefte is van een kind gaan ouders hierop bijna intuïtief inspelen door samen te zingen of naar muziek te luisteren. Maar welke liedjes kunnen we voor onze kleine kapoen zingen? Hoe ging dat liedje over eendjes alweer?

Samen een reeks Muziekkriebels volgen is een leuke ervaring zowel voor jezelf als je kind. Plezier is hierbij de belangrijkste motor. Het enthousiasme van jouw kindje zal ongetwijfeld stimulerend werken. We zingen samen liedjes, dansen op muziek, doen schootspelletjes en experimenteren met eenvoudige materialen en muziekinstrumenten (schudeitjes, klankstaven, ritmestokjes,…).

Het is leuk te zien hoe jouw kindje zich spelenderwijs de muziek eigen maakt en contact maakt met leeftijdsgenootjes. Naast de muzikale ontwikkeling wordt tijdens de sessies ook de motorische, sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling gestimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan het onbewust leren begrijpen en spreken van de taal tijdens het frequent herhalen van opzegversjes en liedjes.

Elke reeks start met een nieuw repertoire waarop we verder bouwen. Herhaling is hierbij heel belangrijk. Het is fascinerend te zien hoe snel een kind bepaalde liedjes en spelvormen herkent en overneemt. De liedjes zijn eenvoudig te onthouden zodat ze in het dagelijkse leven ook gebruikt kunnen worden.

 

VERLOOP

Een reeks bestaat uit een vier tot zes sessies.

De sessies gaan door op zaterdagvoormiddag en duren 35 minuten met mogelijkheid tot koffie/theemoment nadien om na te praten met de ouders, de kinderen kunnen intussen nog een beetje spelen.

We vormen groepjes van maximum 8 tot 10 kindjes. Kleinschaligheid en kwaliteit zijn prioriteit. Je kind wordt begeleid door jezelf of een vertrouwde volwassene. Je kan ook met twee volwassenen deelnemen aan de reeks.

Elke reeks start met een nieuw repertoire en nieuwe materialen dus je kan verschillende reeksen na elkaar volgen. Je zal merken dat jouw kindje snel weet waar en wanneer de ‘muzieklessen van Flappie’ doorgaan! Flappie is een lief konijntje waarmee elke les begint en wordt afgerond. Bij het begin van de reeks krijg je de liedjesteksten zodat je de liedjes en spelletjes ook thuis kan gebruiken.

 

Groepen

9u15: 1,5 j – 2,5 j
10u: gemengde leeftijdsgroep
(broers en zusjes samen)
11u: 2,5 j – 4 j

Wanneer

Lentereeks:
16 - 23 - 30 mei
6 - 13 juni

Waar

Muzieklokaal
Erasmusatheneum Deinze
Volhardingslaan 11
9800 Deinze

Prijs

€ 60 per reeks

Wie met twee of meer broers en/of zusjes (tot en met 4 jaar) wil deelnemen aan een reeks krijgt een korting van € 10 op de tweede inschrijving.
*De leeftijdsgrenzen worden niet altijd strikt aangehouden

Inschrijven?

Inschrijven kan vanaf maandag 6 januari 2020.
De lentereeks staat gepland op volgende data:
16 – 23 – 30 mei
6 – 13 juni​

Betaling gebeurt bij aanvang van de reeks of via overschrijving op BE55 9730 2225 2844. Een week voor aanvang van de sessie ontvangt u een mail met praktische informatie. 

Over ons

Wat smaak is voor de mond en parfum voor de neus, is muziek voor het gehoor. Hier vind je extra informatie over ons.

Volg ons

Op Facebook

Contacteer ons

Villamuze vzw
De Oogst 2
9800 Deinze
info@villamuze.be

Scroll To Top